Sälja bostad i Sundsvall - StenstadsMäklarna är din lokala mäklare

Skall du sälja bostad i Sundsvall är StenstadsMäklarna partnern för dig. StenstadsMäklarna är en lokal aktör med många års erfarenhet som hjälper dig att genomföra den bästa bostadsaffären.

Så skall du sälja bostad i Sundsvall- StenstadsMäklarna är din mäklare som har den lokala marknaden i fokus.

 

VÅR AFFÄRSIDÉ ÄR:

Att med hög tillgänglighet och servicenivå, samt med passion för vårt arbete, genomföra bostadsaffärer med så hög kvalitet att både köpare och säljare rekommenderar oss vidare.

Vi börjar alltid vår säljprocess med ett personligt möte med en fri värdering och en presentation av vårt koncept. Först därefter väljer du som kund om du vill anlita StenstadsMäklarna.

 

VÄRDERING

Under mötet kommer vi tillsammans att gå igenom din bostad. Vi tittar på läge, skick, byggår, tomt samt ett flertal andra aspekter som kan vara av betydelse för fastighetens ekonomiska värde. Vi tittar även på statistik på genomförda försäljningar i ditt område för att komma fram till det rätta marknadsvärdet.

FOTOGRAFERING

Bra bilder är A och O när det handlar om att göra bostadsffärer. Bilderna ger köparen en känsla för bostaden och för många är den känslan direktavgörande. Här får du några tips och råd som du själv kan följa inför fotograferingen:

Skapa rena och luftiga ytor genom att ställa undan onödiga möbler och prydnadssaker. Ställ undan personliga fotografier.

Se till att köket är rent och snyggt. Plocka undan disk och kastruller. Rensa alla ytor från småsaker, exempelvis kylskåpsmagneter. Ställ gärna fram ett trevligt fruktfat.

Badrum och toalett bör se prydliga ut. Rensa alla ytor från toalettartiklar och morgonrockar. Ställ undan toalettborsten. Handdukar med enhetlig färg ger ett harmoniskt intryck, vilket är att föredra.

Skapa ett trevligt sovrum. Lägg ett överkast på sängen, rensa sängbordet och häng undan kläder.

Städa vardagsrummet från fjärrkontroller, tidningar och onödiga saker.

Skapa rymd i hallen genom att hänga eller ställa undan ytterkläder och skor.

Kontrollera att alla lampor fungerar.

Ställ gärna fram fräscha snittblommor.

Se till att balkongen eller altanen är städad och ser inbjudande ut.

Tänd gärna eldstaden om en sådan finns.

Har fastigheten tomt, se till att plocka undan redskap och ställ i ordning krukväxter.

Tänk på att se över eventuella gemensamma lokaler.

 

MARKNADSFÖRING

Din bostad marknadsförs på Internet, både på hemnet.se och på stenstadsmaklarna.se. Vår bostadsbeskrivning på hemnet är speciellt framtagen för att vara så användarvänlig och överskådlig som möjligt för att ge spekulanterna så bra information om bostaden som möjligt. Strax innan första visningen annonseras din bostad i Våning&Villa, bostadsbilagan som ingår både i Sundsvalls Tidning och i Dagbladet.

 

VISNING

 

Vi tillhandahåller:

 

Skyltar

Välkomstmatta

Skoskydd

Bostadsbeskrivning

 

För att delta på visningen krävs alltid föranmälan. Visningslistan med namn och telefonnummer får du som säljare ta del av i samband med visningen. Bostadsbeskrivningen som delas ut till samtliga spekulanter är omfattande och innehåller bl.a. ritningar, bilder, köpguide, besiktningsprotokoll/årsredovisning, frågelista och budgivningsinformation.


CHECKLISTA

Reparera mindre fel och brister som exempelvis droppande kranar, tröga lådor och gnisslande dörrar.

Dölj aldrig skador med nya tapeter, ny målarfärg eller genom att ställa något framför. Det är mycket bättre att åtgärda skadan.

Passa på att röja undan i källare, förråd, garage samt på vinden. Det ger ett rymligt och ordnat intryck.

Städa undan i trädgården, rensa rabatter och klipp gräset.

Gör ordentligt rent i kök och badrum, häng fram rena handdukar. Det är de rum som köparna tittar mest noggrant på.

Städa i alla rum och rensa på golvet och väggarna så att intrycket av bostaden känns lugnt och luftigt. Ta bort lösa sladdar.

Plocka bort personliga och värdefulla saker. Detta gäller även familjefoton och liknande.

Är det ljust ute ska det vara ljust inne, så tänd gärna lamporna även på dagen. Är det mörkt ute så försök att skapa en så mysig och inbjudande belysning som möjligt.

Se till att bostaden kan visas i lugn och ro.

Stäng av telefon, TV, radio och låt inte hunden eller katten vara hemma.

Häng undan ytterkläder och ställ undan skor som tar plats i hallen.

Vädra strax innan visningen.

Släng soporna.

Visa aldrig bostaden tömd på möbler. Det ger ett ödsligt intryck.

Behöver du hjälp med homestyling, säg till så förmedlar vi kontakt.

 

BUDGIVNING

Två eller flera spekulanter lämnar bud på bostaden till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. De vanligaste sätten att hantera budgivning är att bud lämnas via SMS, telefon eller e-bud.

Lägga bud

Vill man lägga bud, kontakta mäklaren för att bli registrerad som budgivare. Ni får då av mäklaren ert användarnamn och lösenord. Gå sedan in på objektet ni vill lägga ett bud på via stenstadsmaklarna.se eller hemnet.se. Klicka på "Lägg bud" eller "Budgivning". Därefter fyller ni i bud samt era användaruppgifter. Har ni inte tillgång till internet eller om ni har problem med registreringen är ni självklart välkomna att kontakta mäklaren för att få hjälp med att lägga bud.

Säljare och budgivare får löpande information via SMS och/eller mejl.


Vid kontraktsskrivningen lämnas en budgivningslista med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare. Allt för att skapa en trygg och säker budgivning. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lade det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

 

KONTRAKT

Mäklaren upprättar köpekontraktet som mejlas/skickas ut till köpare och säljare. Detta ger parterna möjlighet att i lugn och ro gå igenom kontraktet innan parterna träffas för kontraktsskrivning. Vid kontraktsskrivningen går sedan mäklaren igenom kontraktet noggrant. Köparen erlägger 10 procent av köpeskillingen i handpenning vid kontraktsskrivningen.

 

TILLTRÄDE

På tillträdesdagen träffas parterna normalt sett på köparens bank. Mäklaren bokar en tid ca 2 veckor innan tillträdesdagen och skickar ut en kallelse till båda parter. Mäklaren förser även köparens bank med en likvidavräkning där lösen av de lån som belastar fastigheten framgår. Nu erläggs slutlikviden och nycklar med mera överlämnas till köparen.

 

DEKLARATION

I vår tjänst ingår även hjälp med kapitalvinstberäkningen. Denna skall lämnas in året efter försäljningsåret, tillsammans med inkomstdeklarationen.

 

KVALITETSUPPFÖLJNING


Vi strävar efter att leverera högsta möjliga kvalitet, därför kommer vi att kontakta dig några veckor efter tillträdet för att få din uppriktiga mening. Vår ambition är att ständigt förbättra oss för att vara det bästa alternativet när du skall sälja bostad i Sundsvall.StenstadsMäklarna

Kyrkogatan 5
852 31 Sundsvall
Tel 060-12 64 30
sundsvall@stenstadsmaklarna.se
 

Dela med dig